Biscotti inseamna in italiana copti de doua ori, doar ca aceasta reteta presupune coacerea de trei ori. Este o reteta destul de consumatoare de timp dar merita efortul pentru ca gustul este incomparabil cu al produselor pe care le puteti cumpara.
Ingrediente
- 250g fructe dezhidratate (caise, curmale, smochine, ananas, etc.)- 250 g faina alba cu continut de gluten
- 200 g zahar
- 1 lingurita de bicarbonat alimentar
- 2 oua
- 2 linguri de rom
Metoda
- Preincalziti cuptorul la 180 de grade- Amestecati toate ingredientele, intai cele uscate, dupa care le adaugati pe cele ude
- Compozitia se imparte in doua, se modeleaza in forma de bagheta si se coace circa 30 de minute sau pana cand se formeaza crusta
- Lsati-o la racit 5-10 minute dupa care taiati in unghi felii ce aprox. 1 cm grosime
- Asezati biscotti pe tava si coaceti 5-10 minute pe fiecare parte sau pana cand devin usor aurii
Cele mai noi comentarii