• Lovefood.ro
  • Despre noi
  • Autori
    • Bogdan Cioc
    • Hanna Morgen
  • Categorii
    • Anotimpuri
      • Iarna
      • Primavara
      • Toamna
      • Vara
    • Articole
      • Ingrediente de sezon
      • Jurnalul unei gradinarite
    • Bucatarii
      • Asiatica
      • Balcanica
      • Britanica
      • Frantuzeasca
      • Italieneasca
      • Mediteraneana
      • Orientala
      • Spaniola
      • Transilvana
    • Ce gatim
      • Aperitive
      • Bauturi
      • ciocolata
      • De baza
      • Deserturi
      • Feluri principale
      • Garnituri
      • Mic dejun
      • Paine
      • Paste
      • peste
      • Pui
      • Salate
      • Supe
      • Usor de gatit
      • Vegetarian
      • vita
    • Evenimente
    • No comment
    • Orez
    • porc
    • Producatori/distribuitori
    • Stiri
    • Tehnici de baza
    • Unde Mancam
  • Contact

Ce facem cu resturile de pui?

de Bogdan Cioc in Ce gatim, De baza, Pui, Supe, pe 7 October, 2011
chicken-stock

 

Ce facem cu puiul dupa ce-l deposedam de piept, aripi, pulpe superioare si pulpe inferioare? Il aruncam, nu-i asa? Il bagam in blender, adaugam ninste stabilizatori, niste arome si facem burgeri ca in experimentul lui Jamie? N-ar fi corect.

Mai bine aducem si cateva legume in discutie si preparam chicken stock, sau pe romaneste concentrat de pui sau supa (a nu se confunda cu produsul finit numit supa). Stock-ul serveste drept baza pentru supe, risotto si altele. Avantajul este ca odata ce-l faceti il puteti pastra in frigider 5 zile sau cateva luni in congelator si puteti prepara foarte repede alte produse care deriva din el.

Asa ca nu este nevoie sa tineti in frigider oala cu ciorba si sa miroasa dubios cand o reincalziti. Ar fi, oricum, indecent sa pastrati in frigider supa dintr-un produs care se altereaza foarte repede: creveti de exemplu.

Daca nu aveti suficiente oase, le puteti strange in congelator, dar din experienta mea resturile de la doi pui ajung pentru 1.5l de stock asa ca nu poate fi atat de dificil. Principiul se aplica nu doar la pui, puteti face stock din oase crude de vita, peste, resturi de crustacee, din partea lemnoasa pe care nu o folositi la altceva a anumitor legume (sparanghel, broccoli).

Nimic nu este batut in cuie, puteti sa va creati propria reteta de stock in functie de ce va place, mai jos aveti o vatianta care implica pui.

 

Ingrediente

Pentru 1.5 litri:

- 2 linguri ulei de masline
- 1 morcov, curatat si tocat
- 1 ceapa, curatata si tocata
- 2 tulpini de telina, tocate
- 1 praz, tocat
- 1 frunza de dafin
- 1 ramura de cimbru
- 3 catei de usturoi, curatati
- 2 inguri concentrat de rosii
- 2 linguri faina
- 1kg oase de pui, crude
- sare de mare si piper negru

Metoda

- Incalziti uleiul intr-o oala si adaugati legumele, ierburile si usturoiul. Gatiti-le la foc mediu pana cand devin aurii.
- Adaugati faina si concentratul de rosii; gatiti-le inca un minut.
- Adaugati oasele de pui si acoperiti totul cu apa.
- Adaugati sare si piper, in cantitati mici.
- Aduceti la temperatura de fierbere si curatati spuma.
- Fierbeti o ora la foc mic.

Share
Tweet
Inapoi la articole »

Un raspuns la Ce facem cu resturile de pui?

  1. Pingback: Supe bază (stock-uri, fond-uri)- cu diverse tipuri de carne

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bogdan Cioc Food Photography

Autori:

  • Bogdan Cioc (65)
  • Hanna Morgen (1)

Categorii:

  • Anotimpuri (0)
    • Iarna (14)
    • Primavara (8)
    • Toamna (18)
    • Vara (18)
  • Articole (14)
    • Ingrediente de sezon (1)
    • Jurnalul unei gradinarite (0)
  • Bucatarii (0)
    • Asiatica (1)
    • Balcanica (3)
    • Britanica (1)
    • Frantuzeasca (2)
    • Italieneasca (9)
    • Mediteraneana (4)
    • Orientala (1)
    • Spaniola (2)
    • Transilvana (0)
  • Ce gatim (36)
    • Aperitive (7)
    • Bauturi (0)
    • ciocolata (2)
    • De baza (2)
    • Deserturi (7)
    • Feluri principale (8)
    • Garnituri (2)
    • Mic dejun (1)
    • Paine (1)
    • Paste (6)
    • peste (7)
    • Pui (5)
    • Salate (2)
    • Supe (7)
    • Usor de gatit (4)
    • Vegetarian (5)
    • vita (1)
  • Evenimente (3)
  • No comment (1)
  • Orez (2)
  • porc (2)
  • Producatori/distribuitori (0)
  • Stiri (0)
  • Tehnici de baza (2)
  • Unde Mancam (7)

Cele mai noi comentarii

  • Irina on Sulina: trei zile intr-o vagauna
  • Supe bază (stock-uri, fond-uri)- cu diverse tipuri de carne on Ce facem cu resturile de pui?
  • Bogdan Cioc on Bă, esti o rusine pentru umanitate
  • andu on Bă, esti o rusine pentru umanitate
  • Bogdan Cioc on Supa de cartofi copti cu gnocchi

Links

  • BBC food
  • Channel4 Food
  • Chef's Stories
  • Tartelette

Taguri:

antipastti ardei Austria bacon banane biscuiti branza briose bscotti budapesta busuioc cartofi ciuperci cutite dorada dovleac dovlecel dulciuri fasole feta fructe lamaie Leura lovefood mazare menza oua paste peste primavara primul post pui Quiche restaurante ricotta rosii salate scule sofran sparanghel supa ungaria Viena vinete vita
© 2011 - 2019 lovefood.ro | developed by Mihai Ciobanu