• Lovefood.ro
  • Despre noi
  • Autori
    • Bogdan Cioc
    • Hanna Morgen
  • Categorii
    • Anotimpuri
      • Iarna
      • Primavara
      • Toamna
      • Vara
    • Articole
      • Ingrediente de sezon
      • Jurnalul unei gradinarite
    • Bucatarii
      • Asiatica
      • Balcanica
      • Britanica
      • Frantuzeasca
      • Italieneasca
      • Mediteraneana
      • Orientala
      • Spaniola
      • Transilvana
    • Ce gatim
      • Aperitive
      • Bauturi
      • ciocolata
      • De baza
      • Deserturi
      • Feluri principale
      • Garnituri
      • Mic dejun
      • Paine
      • Paste
      • peste
      • Pui
      • Salate
      • Supe
      • Usor de gatit
      • Vegetarian
      • vita
    • Evenimente
    • No comment
    • Orez
    • porc
    • Producatori/distribuitori
    • Stiri
    • Tehnici de baza
    • Unde Mancam
  • Contact

Linguine cu lamaie, feta, seminte de pin si busuioc

de Bogdan Cioc in Ce gatim, Paste, Vara, pe 18 July, 2011
DSC_4219

Este unul dintre cele mai surprinzatoare si mai rafinate feluri de paste pe care le-am  intalnit, si fara indoiala unul dintre preferatele mele.

Poate constitui o cina perfecta cu care sa inchei o zi superba de vara.  Este usor de preparat si va recomand sa aveti ingredientele la indemana pentru ca s-ar putea sa vi se faca dor de asa ceva fara avertisment. Recomand si un pahar de vin alb sec.

 

 

 

Ingrediente

pentru 4 portii:
- 300g linguine uscate sau 500g proaspete
- 4 linguri de ulei de masline
- coaja si sucul de la o lamaie
- 5 linguri de parmezan
- o mana de frunze de busuioc
- 200 g de feta zdrobita
- 2 linguri de seminte de pin
- sare si piper, in functie de cat de sarata este branza

Metoda

- Prajiti usor semintele de pin la temperatura scazuta intr-o tigaie fara ulei - Fierbeti pastele in apa sarata conform instructiunilor de pe pachet sau pana devin al dente
- Strecurati-le dar pastrati o lingura din apa in care au fiert
- Puneti din nou pastele in oala in care au fiert si adaugati uleiul de masline, piperul, zeama si coaja de lamaie, trei sferturi din feta, busuiocul tocat si semintele de pin. Amestecati bine pana cand se topeste partial feta si creaza un sos alb.
- Verificati daca mai este nevoie de sare si piper
- Aranjati pe farfurii calde, adaugati restul de feta, parmezanul si stropiti cu un pic de ulei de masline

Share
Tweet
Inapoi la articole »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bogdan Cioc Food Photography

Autori:

  • Bogdan Cioc (65)
  • Hanna Morgen (1)

Categorii:

  • Anotimpuri (0)
    • Iarna (14)
    • Primavara (8)
    • Toamna (18)
    • Vara (18)
  • Articole (14)
    • Ingrediente de sezon (1)
    • Jurnalul unei gradinarite (0)
  • Bucatarii (0)
    • Asiatica (1)
    • Balcanica (3)
    • Britanica (1)
    • Frantuzeasca (2)
    • Italieneasca (9)
    • Mediteraneana (4)
    • Orientala (1)
    • Spaniola (2)
    • Transilvana (0)
  • Ce gatim (36)
    • Aperitive (7)
    • Bauturi (0)
    • ciocolata (2)
    • De baza (2)
    • Deserturi (7)
    • Feluri principale (8)
    • Garnituri (2)
    • Mic dejun (1)
    • Paine (1)
    • Paste (6)
    • peste (7)
    • Pui (5)
    • Salate (2)
    • Supe (7)
    • Usor de gatit (4)
    • Vegetarian (5)
    • vita (1)
  • Evenimente (3)
  • No comment (1)
  • Orez (2)
  • porc (2)
  • Producatori/distribuitori (0)
  • Stiri (0)
  • Tehnici de baza (2)
  • Unde Mancam (7)

Cele mai noi comentarii

  • Irina on Sulina: trei zile intr-o vagauna
  • Supe bază (stock-uri, fond-uri)- cu diverse tipuri de carne on Ce facem cu resturile de pui?
  • Bogdan Cioc on Bă, esti o rusine pentru umanitate
  • andu on Bă, esti o rusine pentru umanitate
  • Bogdan Cioc on Supa de cartofi copti cu gnocchi

Links

  • BBC food
  • Channel4 Food
  • Chef's Stories
  • Tartelette

Taguri:

antipastti ardei Austria bacon banane biscuiti branza briose bscotti budapesta busuioc cartofi ciuperci cutite dorada dovleac dovlecel dulciuri fasole feta fructe lamaie Leura lovefood mazare menza oua paste peste primavara primul post pui Quiche restaurante ricotta rosii salate scule sofran sparanghel supa ungaria Viena vinete vita
© 2011 - 2019 lovefood.ro | developed by Mihai Ciobanu