Este unul dintre cele mai surprinzatoare si mai rafinate feluri de paste pe care le-am intalnit, si fara indoiala unul dintre preferatele mele.
Poate constitui o cina perfecta cu care sa inchei o zi superba de vara. Este usor de preparat si va recomand sa aveti ingredientele la indemana pentru ca s-ar putea sa vi se faca dor de asa ceva fara avertisment. Recomand si un pahar de vin alb sec.
Ingrediente
pentru 4 portii:- 300g linguine uscate sau 500g proaspete
- 4 linguri de ulei de masline
- coaja si sucul de la o lamaie
- 5 linguri de parmezan
- o mana de frunze de busuioc
- 200 g de feta zdrobita
- 2 linguri de seminte de pin
- sare si piper, in functie de cat de sarata este branza
Metoda
- Prajiti usor semintele de pin la temperatura scazuta intr-o tigaie fara ulei - Fierbeti pastele in apa sarata conform instructiunilor de pe pachet sau pana devin al dente- Strecurati-le dar pastrati o lingura din apa in care au fiert
- Puneti din nou pastele in oala in care au fiert si adaugati uleiul de masline, piperul, zeama si coaja de lamaie, trei sferturi din feta, busuiocul tocat si semintele de pin. Amestecati bine pana cand se topeste partial feta si creaza un sos alb.
- Verificati daca mai este nevoie de sare si piper
- Aranjati pe farfurii calde, adaugati restul de feta, parmezanul si stropiti cu un pic de ulei de masline
Cele mai noi comentarii