• Lovefood.ro
  • Despre noi
  • Autori
    • Bogdan Cioc
    • Hanna Morgen
  • Categorii
    • Anotimpuri
      • Iarna
      • Primavara
      • Toamna
      • Vara
    • Articole
      • Ingrediente de sezon
      • Jurnalul unei gradinarite
    • Bucatarii
      • Asiatica
      • Balcanica
      • Britanica
      • Frantuzeasca
      • Italieneasca
      • Mediteraneana
      • Orientala
      • Spaniola
      • Transilvana
    • Ce gatim
      • Aperitive
      • Bauturi
      • ciocolata
      • De baza
      • Deserturi
      • Feluri principale
      • Garnituri
      • Mic dejun
      • Paine
      • Paste
      • peste
      • Pui
      • Salate
      • Supe
      • Usor de gatit
      • Vegetarian
      • vita
    • Evenimente
    • No comment
    • Orez
    • porc
    • Producatori/distribuitori
    • Stiri
    • Tehnici de baza
    • Unde Mancam
  • Contact

Piept de pui cu cartofi

de Bogdan Cioc in Ce gatim, Iarna, Primavara, Pui, Toamna, Vara, pe 17 November, 2011
piept-de-pui-cu-cartofi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suna ca un meniu cumparat de la shaormeria de la coltul strazii, in realitate este un fel principal care-l puteti gasi in restaurantele fancy. In ciuda acestui fapt va asigur ca este foarte simplu de preparat acasa, toate ingredientele sunt la indemana, singurul lucru mai putin intalnit prin bucatariile mioritice este stock-ul pe care va sfatuiesc sa-l preparati si sa nu folositi cuburi de pui sau de legume.

 

 

Ingrediente

Pentru 4 portii:

- 4 bucati piept de pui, cu piele
- 2 cartofi mari
- 300 g fasole verde
- 500 ml stock de pui
- cateva ramuri de cimbru proaspat
- 2 linguri otet balsamic
- cateva cuburi de unt
- 100 ml vin rosu
- ulei de masline
- sare de mare si piper negru

Metoda

Preincalziti cuptorul la 200°C. Decojiti cartofii si taiati-i pe jumatate, astfel incat sa aiba suprafata plata cat mai mare. Incalziti cateva linguri de ulei de masline intr-0 tava de copt sau intr-o tigaie cu coada metalica. Condimentati cartofii cu sare si piper si puneti-i in tava cu taietura in jos. Adaugati untul si cimbrul si prajiti-i pe partea cu taietura 3 minute sau pana cand devin aurii. Intoarceti-i, adaugati jumatate din supa, aduceti-o la tempetatura de fierbere si lasati la cuptor 15 minute.

Uscati pieptul de pui cu hartie de bucatarie, condimentati-l cu sare si piper, prajiti-l in ulei de masline pe partea cu pielea 2-3 minute sau pana cand aceasta devine crocanta si aurie. Intoarceti-l si prajiti-l 1-2 minute sau pana cand capata aceeasi culoare si pe cealalta parte. Adaugati vinul, flambati si lasati tigaia pe foc pana cand acesta capata aspect de sirop, dupa care adaugati restul de supa, aduceti la temperatura de fierbere, reduceti focul la mediu spre mic si gatiti 10 minute sau pana cand se evapora aproape toata supa.

Fierbeti fasolea 1-2 minute in apa sarata, strecurati-o, puneti-o intr-un bol cu apa rece si strecutati-o din nou. Stropiti-o cu otet balsamic si ulei de masline si condimentati-o cu sare si piper.

Aranjati totul pe farfurii.

 

 

 

 

 

 

 

Share
Tweet
Inapoi la articole »

3 raspunsuri la Piept de pui cu cartofi

  1. mihai says:
    17 November, 2011 at 13:36

    mai ce farfurie roz ai :) se pierde carnea de puiut prin farfurica aia. e camuflata :)

    Reply
  2. Monimoni says:
    18 November, 2011 at 11:51

    Eu nu pot sa zic decat ca te asteptam curand la Toulouse sa ne gatesti :) Ce vrei tu!

    Reply
    • Bogdan Cioc says:
      18 November, 2011 at 11:53

      :)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bogdan Cioc Food Photography

Autori:

  • Bogdan Cioc (65)
  • Hanna Morgen (1)

Categorii:

  • Anotimpuri (0)
    • Iarna (14)
    • Primavara (8)
    • Toamna (18)
    • Vara (18)
  • Articole (14)
    • Ingrediente de sezon (1)
    • Jurnalul unei gradinarite (0)
  • Bucatarii (0)
    • Asiatica (1)
    • Balcanica (3)
    • Britanica (1)
    • Frantuzeasca (2)
    • Italieneasca (9)
    • Mediteraneana (4)
    • Orientala (1)
    • Spaniola (2)
    • Transilvana (0)
  • Ce gatim (36)
    • Aperitive (7)
    • Bauturi (0)
    • ciocolata (2)
    • De baza (2)
    • Deserturi (7)
    • Feluri principale (8)
    • Garnituri (2)
    • Mic dejun (1)
    • Paine (1)
    • Paste (6)
    • peste (7)
    • Pui (5)
    • Salate (2)
    • Supe (7)
    • Usor de gatit (4)
    • Vegetarian (5)
    • vita (1)
  • Evenimente (3)
  • No comment (1)
  • Orez (2)
  • porc (2)
  • Producatori/distribuitori (0)
  • Stiri (0)
  • Tehnici de baza (2)
  • Unde Mancam (7)

Cele mai noi comentarii

  • Irina on Sulina: trei zile intr-o vagauna
  • Supe bază (stock-uri, fond-uri)- cu diverse tipuri de carne on Ce facem cu resturile de pui?
  • Bogdan Cioc on Bă, esti o rusine pentru umanitate
  • andu on Bă, esti o rusine pentru umanitate
  • Bogdan Cioc on Supa de cartofi copti cu gnocchi

Links

  • BBC food
  • Channel4 Food
  • Chef's Stories
  • Tartelette

Taguri:

antipastti ardei Austria bacon banane biscuiti branza briose bscotti budapesta busuioc cartofi ciuperci cutite dorada dovleac dovlecel dulciuri fasole feta fructe lamaie Leura lovefood mazare menza oua paste peste primavara primul post pui Quiche restaurante ricotta rosii salate scule sofran sparanghel supa ungaria Viena vinete vita
© 2011 - 2019 lovefood.ro | developed by Mihai Ciobanu