Quich-urile pot contitui un pranz bun la birou daca le pregatiti cu o zi in avans. Puteti sa le mancati insotite de o salata verde. Reteta este foarte simpla dar necesita destul de mult timp de pregatire. Contin aluat sarat (shortcrust) o umplutura pe baza de smantana, oua si branza in care puteti adauga ce doriti. Aceasta este versiunea mea cu ardei, ciuperci si ceapa verde.
Ingrediente
pentru 8 portii:- 300 g de aluat sarat (shortcrust)
- 250 g smantana
- 2 oua
- 200g branza de capra
- 200g ciuperci
- Un ardei
- O legatura de ceapa verde
- Sare de mare si piper
Metoda
- Intindeti aluatul rece la o grosime de 3 mm, puneti-l intr-o forma de copt de 28 cm, perforati baza lui cu o furculita, puneti-l la copt la 200ºC 10 minute cu greutati pentru copt sau boabe de fasole, dupa care alte 5 minute fara.- Faramitati branza cu o furculita, amestecati-o cu smantana, ouale batute si legumele tocate si condimentati cu sare si piper
- Turnati umplutura peste aluat si coaceti 30-40 de minute la 170ºC
- Lasati-l la racit 30 de minute
aluat sarat (shortcrust) – cum se face?
200 g de unt rece, 400 g faina, 100 ml apa rece. amesteci untul taiat cuburi cu faina in robotul de bucatarie pana cand arata ca pesmetul, framanti impreuna cu apa pana cand aluatul devine omogen dupa care-l tii 30 de minute la congelator sau peste noapte la frigider. recomand frigiderul deoarece se intinde mult mai bine.