• Lovefood.ro
  • Despre noi
  • Autori
    • Bogdan Cioc
    • Hanna Morgen
  • Categorii
    • Anotimpuri
      • Iarna
      • Primavara
      • Toamna
      • Vara
    • Articole
      • Ingrediente de sezon
      • Jurnalul unei gradinarite
    • Bucatarii
      • Asiatica
      • Balcanica
      • Britanica
      • Frantuzeasca
      • Italieneasca
      • Mediteraneana
      • Orientala
      • Spaniola
      • Transilvana
    • Ce gatim
      • Aperitive
      • Bauturi
      • ciocolata
      • De baza
      • Deserturi
      • Feluri principale
      • Garnituri
      • Mic dejun
      • Paine
      • Paste
      • peste
      • Pui
      • Salate
      • Supe
      • Usor de gatit
      • Vegetarian
      • vita
    • Evenimente
    • No comment
    • Orez
    • porc
    • Producatori/distribuitori
    • Stiri
    • Tehnici de baza
    • Unde Mancam
  • Contact

Quiche cu ciuperci

de Bogdan Cioc in Ce gatim, pe 18 July, 2011
DSC_6565

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Quich-urile pot contitui un pranz bun la birou daca le pregatiti cu o zi in avans. Puteti sa le mancati insotite de o salata verde. Reteta este foarte simpla dar necesita destul de mult timp de pregatire. Contin aluat sarat (shortcrust) o umplutura pe baza de smantana, oua si branza in care puteti adauga ce doriti. Aceasta este versiunea mea cu ardei, ciuperci si ceapa verde.

 

 

 

Ingrediente

pentru 8 portii:

- 300 g de aluat sarat (shortcrust)
- 250 g smantana
- 2 oua
- 200g branza de capra
- 200g ciuperci
- Un ardei
- O legatura de ceapa verde
- Sare de mare si piper

Metoda

- Intindeti aluatul rece la o grosime de 3 mm, puneti-l intr-o forma de copt de 28 cm, perforati baza lui cu o furculita, puneti-l la copt la 200ºC 10 minute cu greutati pentru copt sau boabe de fasole, dupa care alte 5 minute fara.
- Faramitati branza cu o furculita, amestecati-o cu smantana, ouale batute si legumele tocate si condimentati cu sare si piper
- Turnati umplutura peste aluat si coaceti 30-40 de minute la 170ºC
- Lasati-l la racit 30 de minute

Share
Tweet
Inapoi la articole »

2 raspunsuri la Quiche cu ciuperci

  1. pufica says:
    21 July, 2011 at 18:07

    aluat sarat (shortcrust) – cum se face?

    Reply
    • Bogdan Cioc says:
      21 July, 2011 at 18:21

      200 g de unt rece, 400 g faina, 100 ml apa rece. amesteci untul taiat cuburi cu faina in robotul de bucatarie pana cand arata ca pesmetul, framanti impreuna cu apa pana cand aluatul devine omogen dupa care-l tii 30 de minute la congelator sau peste noapte la frigider. recomand frigiderul deoarece se intinde mult mai bine.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bogdan Cioc Food Photography

Autori:

  • Bogdan Cioc (65)
  • Hanna Morgen (1)

Categorii:

  • Anotimpuri (0)
    • Iarna (14)
    • Primavara (8)
    • Toamna (18)
    • Vara (18)
  • Articole (14)
    • Ingrediente de sezon (1)
    • Jurnalul unei gradinarite (0)
  • Bucatarii (0)
    • Asiatica (1)
    • Balcanica (3)
    • Britanica (1)
    • Frantuzeasca (2)
    • Italieneasca (9)
    • Mediteraneana (4)
    • Orientala (1)
    • Spaniola (2)
    • Transilvana (0)
  • Ce gatim (36)
    • Aperitive (7)
    • Bauturi (0)
    • ciocolata (2)
    • De baza (2)
    • Deserturi (7)
    • Feluri principale (8)
    • Garnituri (2)
    • Mic dejun (1)
    • Paine (1)
    • Paste (6)
    • peste (7)
    • Pui (5)
    • Salate (2)
    • Supe (7)
    • Usor de gatit (4)
    • Vegetarian (5)
    • vita (1)
  • Evenimente (3)
  • No comment (1)
  • Orez (2)
  • porc (2)
  • Producatori/distribuitori (0)
  • Stiri (0)
  • Tehnici de baza (2)
  • Unde Mancam (7)

Cele mai noi comentarii

  • Irina on Sulina: trei zile intr-o vagauna
  • Supe bază (stock-uri, fond-uri)- cu diverse tipuri de carne on Ce facem cu resturile de pui?
  • Bogdan Cioc on Bă, esti o rusine pentru umanitate
  • andu on Bă, esti o rusine pentru umanitate
  • Bogdan Cioc on Supa de cartofi copti cu gnocchi

Links

  • BBC food
  • Channel4 Food
  • Chef's Stories
  • Tartelette

Taguri:

antipastti ardei Austria bacon banane biscuiti branza briose bscotti budapesta busuioc cartofi ciuperci cutite dorada dovleac dovlecel dulciuri fasole feta fructe lamaie Leura lovefood mazare menza oua paste peste primavara primul post pui Quiche restaurante ricotta rosii salate scule sofran sparanghel supa ungaria Viena vinete vita
© 2011 - 2019 lovefood.ro | developed by Mihai Ciobanu