Un mariaj fericit intre aroma discreta a usturoiului salbatic, orez cremos si peste, un mod modern de a folosi acest condiment primavaratec, un preparat care nu este atat de dificil de executat, odata ce va obisnuiti cu anumite tehnici.
Penrtu gatitul sous vide, in cazul de fata, nu va trebuie nici masina de vidat, nici oala cu termostat, nici macar termometru. Pur si simplu inveliti filee-ul de peste in folie alimentara, condimentati cu sare, piper, ulei de masline si o frunza de leurda. Iar despre apa, cu atat mai simplu: o aduceti aproape de temperatura de fierbere si reduceti flacara la minimum, pana cand observati ca incep sa se ridice la suprafata bule de aer. In funcie de cate filee-uri puneti, trebuie sa ridicati la inceput nivelul flacarii pentru a reajunge la temperatura optima.
Pentru risotto puteti folosi supa de pui, de legume sau de peste, si neaparat patrunjel pentu a echilibra aroma usturoiului.
Ingrediente
Pentru 4 portii:- 250g orez pentru risotto (e.g. arborio)
- 1 ceapa, curatata si taiata marunt
- 1 lingura ulei de masline
- sare de mare si piper negru
- 1 pahar de vin alb sec
- 1 litru de supa de pui, peste sau legume
- o legatura de leurda(frunze)
- o legatura de usturoi
- 30g unt
- 50 g parmezan
- 2 dorade de 600-800g
Metoda
Risotto:- Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie si prajiti hasmele 2-3 minute, pana cand se inmoaie.
- Adaugati orezul si amestecati in continuu 2-3 minute.
- Adaugati un pahar de vin alb, iar dupa ce acesta a fost absorbit incepeti sa turnati supa fierbinte, cate un polonic, amestecand in continuu.
- Cand orezul este aproape facut, adaugati cateva cuburi de unt si amestecati inca 2-3 minute.
- Opriti focul, adaugati parmezanul, verificati daca este indeajuns de condimentat, dupa care adaugati leurda si patrunjelul.
Pestele:
- Curatati pestele, indepartati solzii, filetati si scoateti oasele cu un cleste special sau cu o penseta. Crestati fileurile la distanta de aproximativ un centrimetru.
- Desfaceti o bucata de folie din plastic pentru gatit, asezati o frunza de leurda, stropiti cu putin ulei de masline extravirgin, condimentati cu sare si piper si asezati file-ul cu pielea in jos. Stropiti si partea de sus cu ulei de masline si condimentati cu sare si piper, impaturiti folia si gatiti in apa care fierbe usor timp de 8-10 minute.
- Scoateti pestele din baia de apa, desfaceti pachetele, puneti pe fiecare farfurie garnitura, peste care frunzele de busiuioc si pestele. Stropiti cu un pic de ulei de masline.
Cele mai noi comentarii